Tidligere BoE, BoC-guvernør Mark Carney blir medlem av Stripe Board

Tidligere BoE, BoC-guvernør Mark Carney blir medlem av Stripe Board

Mark Carney, en av de mest fremtredende sentralbankmennene i tiden etter den finansielle krisen, har offisielt sluttet seg til det digitale betalingsselskapet. Stripe har foreløpig alt annet enn forlatt kryptovaluta-betalingsløsninger, men grunnleggerne er positive til den fremvoksende industrien.

Etter å ha banet vei for innovasjon innen digital valuta i Bank of England, eller BoE, har Mark Carney offisielt blitt medlem av styret i Stripe – et selskap som forplikter seg til å bygge nye handelsløsninger for internett.

Stripe introduserte Carney som styremedlem på søndag, der han blir med Christa Davies, Diane Greene, Jonathan Chadwick, Sir Michael Moritz og Stripe medstiftere Patrick og John Collison. Det amerikanske digitale betalingsselskapet sier at det vil dra nytte av Carneys “omfattende erfaring Bitcoin Pro med globale finansielle systemer og styring,” spesielt når det lanserer ny klimainstrenging.

„Selve arten av handel har endret seg det siste tiåret,“ sa Carney. „Stripe har vært i forkant med å muliggjøre denne nye digitale økonomien og tilby innovative og motstandsdyktige globale betalingsløsninger til store og små bedrifter.“

Han fortsatte:

„Jeg ser frem til å støtte Stripe i løpet av de kommende årene når de bygger den globale infrastrukturen som gjør at internett kan bli motoren for sterk og inkluderende økonomisk vekst.“

 Imidlertid vil Stripe til slutt slippe BTC-funksjonalitet

Stripe ble grunnlagt i 2011 og markedsfører seg selv som en komplett plattform for betalingsbehandling for e-handel og andre former for online virksomhet. Selskapet dablet først i Bitcoin (BTC) i 2014 før det rullet ut BTC-betalinger året etter. Imidlertid vil Stripe til slutt slippe BTC-funksjonalitet i 2018 over høye avgifter og langsomme bekreftelsestider. I oktober 2019 forlot Stripe også det Facebook-støttede Vekten-prosjektet, som siden har blitt omdøpt til Diem.

Selv om Stripe har gitt opp Bitcoin-betalinger, har foreløpig medstifter John Collison uttrykt en positiv holdning til fremtiden for kryptovalutaer, spesielt i fremvoksende markeder der betalingssystemene fremdeles er i utvikling.

Carney har også uttrykt et positivt syn på digitale eiendeler, spesielt de som støttes av sentralbanker. På Jackson Hole Symposium i 2019 så Carney en fremtid der en sentralbank digital valuta, eller CBDC, kunne erstatte den amerikanske dollaren som global reservervaluta.

„Det er et åpent spørsmål om en slik ny syntetisk hegemonisk valuta ville være best tilgjengelig av offentlig sektor, kanskje gjennom et nettverk av sentralbankens digitale valutaer,“ sa han den gangen.