IRS vill spåra verktyg för integritetsmynt, Bitcoin Lightning Network

Den amerikanska byrån uppmanar prototyper för att spåra Monero, Zcash, OmiseGo och andra cryptocurrency-symboler och -plattformar.

Begäran är inriktad på sekretesscentriska mynt samt protokoll utanför kedjan / sidokedjan.
Interaktiva prototyper kan lämnas in till 14 juli

USA: s interna intäktstjänst (IRS) söker efter verktyg som den kan använda för att spåra sekretesscentriska cryptocurrency- tokens, liksom Layer 2 off-chain transaktionsprotokoll som Bitcoin’s Lightning Network .

Byrån utfärdade en begäran om information tidigare denna vecka för pilotprogrammet initierat av IRS Criminal Investigations Division. IRS söker en interaktiv prototyp med ett grafiskt gränssnitt som låter den klustera samman transaktioner från en användare, samt koppla till „användardistribuerade adresser med distribuerade huvudadresser“ för kriminella misstänkta. Nyheten rapporterades först av branschpublikationen The Block .

Expert 1-dagars säkerhetsrecensioner

ConsenSys Diligence är i framkant för stötande kryptografi, blockchain-teknik och kryptoekonomisk incitamentanalys.

Byrån vill dessutom ha en prototyp som kan tillhandahålla ett bibliotek med misstänkta distribuerade huvudadresser, använder öppen källkodsinformation och låter agenter dela data mellan utredningar och exportera data till olika filformat.

I begäran kallas specifikt cryptocururrency Monero (XMR), Zcash (ZEC), Dash (DASH), Grin (GRIN), Komodo (KMD), Verge (XVG) och Horizon (ZEN). Förutom Lightning nämner det också Layer 2-protokollnätverk Raiden Network och Celer Network, samt sidokedjor som Plasma och OmiseGo (OMG).

IRS medger att den inte har många alternativ på de specifika fronterna

„För närvarande finns det få undersökningsresurser för att spåra transaktioner som involverar cryptocurrency-mynt, Layer 2-nätverksprotokolltransaktioner, transaktion i sidokedjan eller transaktioner på distribuerade bokar som använder sig av signaturalgoritmer som tillhandahåller integritet till olagliga aktörer,“ läser begäran .

Nyligen pekade offentliga poster som upptäcktes av The Block på både IRS och US Drug Enforcement Administration som försökte köpa Bitcoin-spårningsverktyg från Coinbase , mycket till skräcken för kryptosamhället .

IRS-begäran citerar det senaste beslutet från Sodinokibi ransomware-grupp att börja kräva lösning i form av XRM snarare än Bitcoin (via BleepingComputer ), på grund av den extra svårigheten att spåra det tillbaka till hackare. Den citerar också utmaningar med att spåra Schnorr-signaturer, eller aggregerade signaturer, med kryptokurser som har implementerat dem.

„Att skaffa applikationer för att möjliggöra en utredning för att lättare spåra sekretessmynt och andra protokoll som tillhandahåller anonymitet till olagliga aktörer skulle göra det möjligt för utredningar att vara mer effektiva, samt underlätta en högre avskräckningsnivå genom att göra det svårare att dölja brottslig verksamhet,“ lyder det förfrågan. „Det ger också en utredningseffektivitet som för närvarande är begränsad.“